Blomkålscouscous m köttfärsjärpar & fetaröra – LCHF

DSC_0301-k

Som jag sagt tidigare blir jag lätt trött på gräddiga såser, och försöker hitta andra alternativ till LCHF. Idag var jag sugen på orientaliskt, googlade lite och detta blev resultatet. 😀

Fetaröra
4 port

1 pkt fetaost
1 dl turkisk yoghurt
3 msk vispgrädde
1/2 kruka basilika, finhackad
salt & peppar

  1. Mosa fetaosten och blanda med yoghurt, vispgrädde och finhackad basilika.
  2. Smaka av med salt och peppar.

Köttfärsjärpar
4 port

600 g nötfärs
1 ägg
2 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk grillkrydda
1 tsk pizzakrydda

  1. Blanda alla ingredienser lätt med händerna.
  2. Forma järpar och stek runtom i kokosolja och smör. Lägg på ett lock och låt bli genomvarmt.

Blomkålscouscous
4 port

1/2 blomkålshuvud
1 grönsaksbuljongtärning
1 rödlök
1 grön paprika
1 avokado
1/2 citron
1 msk olivolja
1/2 kruka bladpersilja, finhackad
1/2 kruka mynta, finhackad
1/2 kruka koriander, finhackad
2 tsk sambal oelek
2 msk solroskärnor

  1. Koka upp 2 dl vatten med buljongtärning.
  2. Mixa blomkålen till ”couscous” och lägg ner i den kokande buljongen. Lägg på ett lock och låt stå och dra ca 10 min.
  3. Hacka rödlök och paprika fint. Fräs i kokosolja och smör. Häll av vattnet av blomkålscouscousen och låt fräsa med någon minut.
  4. Pressa över citron och ringla över olivolja.
  5. Rör ner sambal oelek och finhackade örter (bladpersilja, mynta och koriander).
  6. Strö över skivad avokado, solroskärnor och lite extra koriander.

Servera järparna med couscousen och fetaröran och njut! 😀 Sååå gott!!

/Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s