Torsk med bacon- & champinjonröra samt broccoli- & blomkålsmos – LCHF

DSC_0054-k

Mums! Kvällens fiskrätt lagades utifrån detta recept, och det blev verkligen en hit! 🙂 Serverades med broccoli- och blomkålsmos, en perfekt kombo!

Fiskrätten:

600 g torskrygg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk smör
140 g bacon
200 g champinjoner
1 msk smör
1 skalad strimlad rödlök
1 msk balsamvinäger
salt & peppar
1/2 dl bladpersilja

Broccoli – och blomkålsmoset:

1 broccolihuvud
1 blomkålshuvud (lika stort som broccolin)
1 dl riven parmesan
3 msk smör
salt & peppar
muskot

  1. Salta torsken med salt och låt det rimma ca 10 min. Strö på vitpeppar. Stek torskryggsfiléerna i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida.
  2. Stek strimlad bacon, champinjoner skurna i fjärdedelar med smör i en het stekpanna.
  3. Tillsätt skalad hackad rödlök och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner bladpersilja.
  4. Dela broccoli och blomkål i buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 5 min.
  5. Häll av vattnet av broccolin och blomkålen och mixa med smör och parmesanost. Smaka av med salt, peppar och muskot.
  6. Servera gärna ett glas vitt eller rosé till och njut!

/Anna

DSC_0057-k

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s