Coleslaw på rödkål – LCHF

DSC_1071-f

Till kvällens grillmiddag blev det en coleslaw Inspirerad av Åse, som hade ett recept i senaste numret av Matkärlek. Som vanligt modifierade jag (idag p g a det som fanns hemma), och såhär blev min variant:

6 port

7 dl strimlad rödkål
1 rödlök
3 msk majonnäs
1/2 dl turkisk youghurt 10%
2 msk grädde
1 msk äppelcidervinäger
2 msk skånsk senap
salt, svartpeppar efter smak

  1. Riv rödkålen med osthyvel (jag finhackade hälften för mer varierande textur)
  2. Finhacka rödlöken.
  3. Blanda ihop rödkål och rödlök med majonnäs, creme fraiche, turkisk yoghurt, grädde, äppelcidervinäger och senap.
  4. Smaka av och salta och peppra efter tycke och smak.
  5. Låt gärna dra i kylskåp en timme eller två och servera gärna till grillat. Njut!

/Anna

DSC_1067-k
Med osthyveln får man fina strimlor 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s