Rotsellerigratäng – LCHF

rotsellerigratang

Hade en ugnsbakad rotselleri över sen helgen, så idag gjorde jag en variant på denna auberginegratäng. Serverade Sorundas Marques-korv till, hur gott som helst (91% kött och endast 2 g kolisar/100 g).

4-6 portioner

1 rotselleri
3 små rödlökar
1 paket fetaost, 150 g
3 dl vispgrädde
salt, peppar

1. Skiva den ugnsbakade rotsellerin i centermetertjocka skivor. Om rotsellerin inte är tillagad, lägg skivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla lite olivolja och salta skivorna på båda sidor. Baka i ugnen på 200 grader tills de fått fin färg.
2. Skär löken tunt och stek på medelhög värme utan att bli bränd. Salta och peppra.
3. Lägg ett lager ugnsbakade rotselleriskivor i en form, sedan hälften av den stekta löken och smula över hälften av fetaosten. Lägg på ett sista lager rotselleri, lök och fetaost.
4. Häll över grädden och ställ formen i ugnen på 220 grader minst 30 minuter tills gratängen fått fin färg och grädden bubblar.

/Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s