Hel ugnsbakad rotselleri – LCHF

rotselleri-form

Såg ett matprogram med Jamie Oliver härom dagen, då han tillagade en hel rotselleri i ugn. Det såg så himla gott ut, så i söndags testade vi det här hemma. Blev supergott, kul med något nytt att servera till valfritt kött och sås. Vi åt kycklingfilé och pepparsås till – mums! 😀 Såhär gjorde vi:

1 st rotselleri
4 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 kruka färsk timjan, hackad
3 kvistar rosmarin, hackade
50 g smör
salt, peppar

  1. Skala rotsellerin och lägg den på folie i en form.
  2. Fördela vitlöken och örterna runt hela rotsellerin, banka in lätt. Salta och peppra.
  3. Hyvla smör med en osthyvel och tryck fast runtom rotsellerin.
  4. Stäng igen folien och tillaga rotsellerin i ugn 180 grader ca 2 timmar.
  5. Skär upp rotsellerin i 1 cm tjocka skivor. Lägg i en form och häll över skyn och färska örter.
  6. Servera med valfri köttbit och en god, gräddig sås.

rotselleri-smor rotselleri-rob

rotselleri-kyckling

/Anna

Annonser

2 reaktioner på ”Hel ugnsbakad rotselleri – LCHF

  1. Ping: Rotsellerigratäng | Metzelius Mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s