Fröknäcke – favorit – LCHF

lchf-froknacke1

Idag provade jag ett för mig nytt recept på fröknäcke från Åse Falkman Fredrikssons bok Viktminskning med LCHF (56kilo.se). Detta fröknäcke var mycket smidigare att baka än det andra. Detta innehöll kokande vatten, vilket innebar att smeten inte behövde stå och dra en timme innan den bakades ut. Dessutom höll den ihop bättre när jag kavlade ut den. Dock tror jag att det räcker med halva mängden kokosolja och endast 1 1/2 tsk salt, ska prova det nästa gång.

2 plåtar

1,5 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön (hade inga hemma, så idag blev det ytterligare 1 dl solroskärnor)
2 dl sesamfrön
1 dl hela linfrön
4 msk pofiber
2 msk fiberhusk
2 tsk salt (1 1/2 räcker nog)
1 dl kokosolja (räcker nog med 1/2 dl)
5 dl kokande vatten

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Koka upp vatten och lägg i kokosoljan så att den smälter.
  3. Häll på kokosvattnet och rör allt till en jämn smet.
  4. Häll genast ut på två plåtar med bakplåtspapper.
  5. Lägg ett bakplåtspapper på varje smet och kavla ut tunt, så att det täcker hela plåten.
  6. Grädda i 150 graders ugn i 45 min. Byt plats på plåtarna efter halva tiden.
  7. Gör rutmönster med en pizzaskärare.
  8. Sänk ugnstemperaturen till 80 grader och låt torka i en timme till med luckan öppen.

lchf-knäcke
Smeten utkavlad mellan två bakplåtspapper innan gräddning

/Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s