Frallor – LCHF

lchf-frallor

Detta recept kommer från Jills mat och är ett bra alternativ om man saknar mjukt bröd. Personligen tycker jag att de blir alltför tunga och kompakta, och efter förvaring i kylskåp blir de blöta. Funkade dock bra att göra vitlöksbröd av dem ett par dagar senare! Kan tänka mig att de funkar perfekt till fikabakverk om man skippar salt och vallmofrön, t ex semla eller bakelse med grädde och bär.

6 st

50 g smör
2 st ägg
2 dl yoghurt eller cremé fraiche
0,75 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl eller 1 dl kokos- eller sesammjöl om nötfritt
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
2 tsk vallmofrön (eller exempelvis solrosfrön, pumpafrön, sesam, riven ost etc)

  1. Ställ in ugnen på 175 grader.
  2. Vispa samman ägg, ”halvsmält” smör (så det lätt går att blanda ihop), yoghurt, salt och bakpulver.
  3. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast.
  4. Rulla till 6 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön.
  5. Grädda i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.

lchf-frukost
Nybakta frallor med bregott, ost och paprika till helgfrukosten 😀

/Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s