Blomkåls- och broccoligratäng – LCHF

blomkalsgratang-lchf

Robban lagade denna gratäng innan jag börjat med LCHF och den var verkligen himmelskt god! Han utgick från detta recept, men la även till broccoli, parmesan och vitlök. Vi åt oxfilé och bea till – en riktig festmåltid! 😀

1 blomkålshuvud
1 broccolistånd
150 g fetaost
50 g parmesan
2 vitlöksklyftor
3 ägg
3 dl vispgrädde
salt, peppar

  1. Förkoka blomkål och broccoli några minuter.
  2. Lägg blomkål och broccoli i en ugnsform och smula över fetaost och riven parmesan.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, salt, peppar och pressad vitlök och häll över blomkålen och broccolin.
  4. Tillaga i 200 graders ugn ca 20-25 minuter.

/Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s