Fröknäcke – LCHF

lchf-froknacke

Detta recept kommer ursprungligen från Leila – hur gott som helst med bregott och ost till frukost eller mellis! 😀

200 g solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
1/2 dl vallmofrön
Flingsalt

Gör så här:
1. Blanda allt utom vallmofrön i en bunke och låt den stå framme och svälla i cirka 1 timme.
2. Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
3. Dela smeten i två delar och kavla ut mellan två bakplåtspapper (det blir alltså två plåtar).
4. Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
5. Grädda knäckebröden i 160 grader varmluft, cirka 70 minuter. Efter ca 30 min – gör rutmönster med pizzaskärare.
6. Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Bryt isär vid rutmönstret.
7. Förvaras torrt, förslagsvis i en plåtburk med lock.

/Anna

Annonser

En reaktion på ”Fröknäcke – LCHF

  1. Ping: Fröknäcke – favorit – LCHF | Metzelius Mat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s