Vaniljpannacotta med jordgubbssås

Jag har oftast turkisk yoghurt i min pannacotta – den blir lite smalare och känns fräschare så! Till gårdagens middag gjorde jag en syrlig jordgubbssås till. Har även börjat använda gelatinpulver istället för gelatinblad och vaniljpulver på burk istället för vaniljstång (finns i din vanliga matbutik).

6 port

3 dl vispgrädde
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk vaniljpulver (från vaniljstång)
1 tsk gelatinpulver + 1 msk vatten
2 dl turkisk yoghurt 10%

7 dl frysta el färska jordgubbar
1 pressad citron
2 msk rörsocker
6 stora, färska jordgubbar

  1. Rör ner gelatinpulvret i vattnet och låt svälla ca 5 min.
  2. Vispa ihop grädde, socker, vaniljsocker och vaniljfrön i en kastrull och låt koka upp.
  3. Ta kastrullen från plattan och vispa ner gelatinet (får inte koka upp igen då det kan skära sig).
  4. Vispa ner yoghurten och fördela i portionsglas. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar.
  5. Tina jordgubbarna och mixa med rörsocker och citronsaft till en jämn sås. Fördela såsen över pannacottan vid servering och toppa med en färsk jordgubbe.

/Finna

Annonser

En reaktion på ”Vaniljpannacotta med jordgubbssås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s