Lisas marinerade kyckling

Blev bjuden på denna goda kycklingrätt på en vardagsmiddag hemma hos Lisa m familj en gång, och efter det har vi lagat den flera gånger. Passar bra när man ska laga mat till många, och passar utmärkt på t ex en buffé. Perfekt att man kan tillaga den t o m kvällen innan.

ca 10 port

8 kycklingfiléer
smör el margarin
salt
svartpeppar

Marinad
1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger (gärna vit)
4 msk flytande honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor, pressade
1 kruka färsk timjan (eller oregano)

  1. Stek kycklingfiléerna i matfettet tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
  3. Lägg de nystekta kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och låt marinera i kylskåp några timmar. Vänd plastpåsen några gånger så att marinaden fördelas jämnt över köttet.
  4. Värm ev på kycklingen lite vid servering. Lägg gärna upp den på ett stort fat och servera med sallad, serranoskinka och parmesan.

/Finna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s