Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga. Såhär gjorde jag:
4 port (ca 20 st)
2 dl okokta röda linser
2 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl solrosfrön
1 ägg
1/2 tsk salt
2 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin
1 tsk paprika
2 msk hackad persilja
1-2 dl havregryn
- Koka linserna mjuka, ca 10-15 min.
- Riv morötter, lök och vitlök fint och blanda ner i linserna tillsammans med solrosfrön, ägg och kryddor. Mixa gärna med stavmixer.
- Rör ner 1 dl havregryn och låt smeten svälla ca 10 min. Vid behov tillsätts ytterligare 1 dl havregryn.
- Forma små biffar och stek i olja & smör på svag värme ca 4 min på varje sida. Därefter körde jag dem i airfryern för att få extra krispig yta.
- Servera gärna med klyftpotatis, tzatziki och sallad.
/Finna
Annonser
jag gjorde den och den blev as äcklig kunde inte foma den till en biff
dín recept suger!!!!!!!!!
ledsen att receptet inte funkade för dig.
Hur oförskämd får man bli? För mig funkade det jättebra. Blev jättegoda!
Jag har också gjort dem och de blev supergoda. De är lite torra men fungerar utmärkt om man tar lite creme fraiche. 🙂
Mycket goda, mina gjordes dock lite för stora (fick bara 10 biffar av hela satsen) så de var svåra att vända. Nästa gång gör jag dem mindre! Smaksatte också med dill istället för persilja vilket var mycket gott och rekommenderas. Tack för ett toppen recept!
Ping: Veggo 01 | enskedfull
tyver ingen bra mat för storfamilj med mycket barn. tyver smakar den ante bra för oss.