Gratinerad chevrè

Igår lyxade vi till det med gratinerad chevrè till förrätt. Såhär gjorde vi:

2 port

2 skivor chevrè (ca 1,5 cm tjocka)
2 skivor formfranska
1 msk smör
1 msk flytande honung
2 dl blandad sallad
8 st körsbärstomater
1/2 rödlök
1/2 dl valnötter
1 msk olivolja
1 msk Crema di balsamico
1 nypa flingsalt

  1. Skär brödet i samma form som chevrèskivorna. Stek brödet på båda sidor i smör.
  2. Lägg osten på brödet och ringla över honung. Gratinera i ugn 250 grader grilleffekt ca 5 min.
  3. Fördela sallad, delade körsbärstomater, skivad rödlök (som gärna legat i isvatten ett tag för att få bort den skarpaste smaken) och valnötter på en assiett. Ringla över olivolja och Crema di balsamico, strö över flingsalt.
  4. Lägg på den gratinerade chevrèn. Ät och njut!

/Finna

Annonser

En reaktion på ”Gratinerad chevrè

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s