Annas fetafyllda järpar i tomatsås

Lagade en riktigt smarrig rätt härom dagen, nästan det godaste jag lagat sa Robban!? Blev faktiskt riktigt nöjd själv – järparna blev väldans smakrika och saftiga! 🙂

4-5 port

Järpar
600 g nötfärs
150 g fetaost
1/2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
2 msk örtkryddor provencale
2 tsk lökpulver
1 tsk grillkrydda
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg

Sås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater (gärna Polpa/Mutti)
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
2 msk örtkryddor provencale
2 msk fond
2 tsk strösocker
salt, peppar

  1. Blanda mjölk, ströbröd och kryddor i en bunke, låt dra några minuter.
  2. Tillsätt köttfärs och ägg och blanda runt till en smidig smet (använd gärna händerna).
  3. Forma avlånga järpar och tryck i en avlång fetaostbit i varje.
  4. Stek järparna i smör så de får färg, ställ åt sidan.
  5. Gör såsen i en kastrull bredvid: skala och hacka lök & vitlök, fräs i smör. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka ihop några minuter.
  6. Häll såsen över järparna och låt allt puttra 5-10 min.
  7. Servera med klyftpotatis eller pasta och en god sallad.

/Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s