Adventskaka

Bakade denna saftiga och goda kaka till dagens fikagäster, mkt uppskattat! Receptet finns lite här och var på nätet, t ex här.

200 g smör
1 pkt saffran
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
florsocker till garnering

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en slät, rund form med löstagbar kant.
  3. Smält smöret och låt det svalna.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Tillsätt saffran, smör och mjölk.
  6. Blanda mjölet med bakpulvret och rör försiktigt ner det i smeten.
  7. Häll smeten i formen.
  8. Grädda i 175 grader ca 40 minuter.
  9. Sikta ev över florsocker när kakan ska serveras (jag la på ett pepparkakshjärta innan, för att få ett fint mönster).
  10. Servera gärna kakan med en klick vispgrädde.

/Finna


Hade god hjälp av min son  🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s