Korvgryta med pesto

En kul och god variant av korv stroganoff. Vår 2-åring älskade denna rätt! Utgick från detta recept men modifierade rätt mycket. Eftersom jag buzzar Zeta parmesanost nu strödde vi över riven parmesan vid servering, vilket förhöjde pestosmaken massor.

4 port

500 g falukorv
1 röd lök
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1/2 buljongtärning
3 msk pesto
1,5 dl oliver (hade bara gröna hemma, tar hellre svarta nästa gång)
2 stora tomater
1/2 kruka färsk basilika
salt, peppar
riven parmesan (gärna Zeta 22 mån)

  1. Hacka löken och strimla falukorven. Stek tills det fått lite färg.
  2. Tillsätt matlagningsgrädde, mjölk, buljongtärning och pesto. Låt puttra några minuter.
  3. Skär tomaterna i klyftor och lägg ner dem i grytan tillsammans med oliverna. Låt allt bli genomvarmt.
  4. Smaka av med salt och peppar. Hacka basilikan och strö den över grytan.
  5. Servera med ris och exempelvis kokt broccoli. Strö gärna över riven parmesan.

/Finna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s