Lollos rotfruktsgratäng

Ännu ett recept från ”mammorna”, som kan ätas såväl till vardags som till fest. Eftersom jag buzzar för Zeta parmesanost nu tog jag parmesanost i stället för västerbottensost. Mums fillibabba!  😀

4 port

500 g mjölig potatis
1 stor morot
1  stor palsternacka
100 g rotselleri
100 g kålrot
2 st vitlöksklyftor, pressade
2 tsk timjan
1.5 krm malen muskot
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1.5 tsk salt
2 krm peppar
3 dl västerbottensost (eller parmesanost)

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatis och rotfrukter och skiva dem tunt, gärna i matberedare.
  2. Blanda alla ingredienser, men spara hälften av osten, i en stor bunke. Det är enklast att använda händerna.
  3. Häll över blandningen i en ugnssäker form och strö över resten av osten.
  4. Gratinera i mitten av ugnen tills rotfrukterna är mjuka och gratängen har fin färg, ca 45-50 minuter.
  5. Servera till en god köttbit och gärna rödvinssås och en god sallad.

/Finna


Rotfruktsgratäng med helstekt oxfilé, knaperstekt bacon och rödvinssås

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s