Kycklinglår med ädelost, bacon & rosmarin

Detta blev fredagens middag, mkt gott!  🙂

4 port

1 kg kycklinglår (frysta)
1/2 pkt frysta örtkryddor provencale (färska går förstås minst lika bra)
1/2 dl grillolja med vitlök (t ex Caj P, eller ta olja, vitlök och grillkrydda)
salt, peppar

1 pkt bacon

100 g ädelost, t ex Kvibille ädel
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1/2 buljongtärning
2 msk färsk hackad rosmarin
salt, peppar

  1. Lägg ut de tinade kycklinglåren i en ugnsform. Pensla med grillolja med vitlök och  strö över örtkryddorna. Salta och peppra.
  2. Tillaga i ugn 225 grader ca 20-30 min, gärna med grilleffekt för att få en knaprig yta.
  3. Skär baconet i bitar, stek det knaprigt och låt rinna av.
  4. Hacka vitlöken och fräs i smör. Tillsätt grädde, yoghurt, buljongtärning, 2/3 av ädelosten och hackad rosmarin. Låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklinglåren med ädelostsås, bacon, ris och sallad.

Mums!

/Finna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s