Buzzador: Zetas parmesan

Har fått den äran att buzza om tre sorters parmesanost från Zeta, och kommer rapportera om buzzningen här på matbloggen. 🙂

/Finna

Parmigiano reggiano, 14 månader

Mjuk, rund karaktär med mindre markerad syra. Ljust gul i färgen. Konsistensen är krämig och mild med en mjuk eftersmak. Doft och smak påminner om färsk mjölk, yoghurt, gräs och med inslag av kokta grönsaker. Utmärkt att riva över pastarätter, sallader och pizza.

Parmigiano reggiano, 22 månader

Smakrik utan att vara dominant. Smälter nästan i munnen med doft- och smaktoner av hasselnötter, smörkola, ängsblommor, ananas och citrus. Färgen är svagt gul och osten är lite flagig och smulig i konsistensen. Perfekt till ostbrickan tillsammans med Crema di Balsamico eller att riva över och smaksätta maten med.

Parmigiano reggiano, 28 månader

Kraftigt nötiga toner med inslag av muskot. Smakrik utan att var frän med lite syrliga och kraftfulla toner i eftersmaken. Färgen är gulaktig med tydliga kristaller (vita prickar) av fria aminosyror. Med sin torra och lite smuliga konsistens passar den bra till ostbrickan tillsammans med kraftigt vin eller till kryddiga pastarätter och kött.

Annonser

En reaktion på ”Buzzador: Zetas parmesan

  1. Ping: Buzzador: parmesanprovning « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s