Annas järpar m feta & bacon


Baconlindade köttfärsjärpar fyllda med fetaost

Lagade en enkel men god middag nu ikväll, som serverades med köpt bea och Felix Pommes Chateau från frysdisken – ibland orkar man bara inte göra allt från grunden!  🙂

ca 6 port

900 g nötfärs
1 pkt bacon
1 pkt fetaost ca 150 g
salt, peppar
3 vitlöksklyftor
olja

potatisklyftor, t ex Felix Pommes Chateau el klyftor av färsk potatis
bearnaisesås, t ex Lallerstedts Provencale
haricots vertes
sallad, gurka, tomat, kalamataoliver

  1. Blanda nötfärsen med riven vitlök, salt och peppar.
  2. Forma järpar av färsen, gör ett hål mitt i med fingret och stick i fetaost. Linda bacon runtom.
  3. Lägg järparna i en smord ugnsform och stek i ugn 225 grader ca 20-25 min.
  4. Tillaga potatisklyftorna samtidigt i ugnen.
  5. Koka haricots verten i lättsaltat vatten, rör i lite smör och salt.
  6. Servera järparna med klyftpotatis, sallad, haricots vertes, bea och ett gott rött vin.

/Anna


Baconlindade järpar fyllda med fetaost med klyftpotatis, bea, haricots vertes och sallad

Annonser

2 reaktioner på ”Annas järpar m feta & bacon

  1. Ping: Flytthjälp, skidköp & 17-årsmiddag « Finnas Spejs

  2. Har provat dina järpar med feta och bacon, verkligen jättegoda! M&M älskar dem (ja, jag också för den delen)!
    Tack för tipset. Ska nog botanisera lite mer på er matblogg, lär hitta massor av smarrigt att prova!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s