Karibisk lax med mangosås

Hej!

Åt en smarrig karibisk middag hos goda vänner för ett tag sen, och nu har jag fått recepten som kommer från Elle Mat & Vin nr 5 2010. Där fanns även detta laxrecept som vi provade idag – supergod saftig lax med lite annorlunda smaker (receptet är dock något modifierat):

4-6 port

Lax:
800 g färsk lax
2 tsk rosépepparkorn
1/2 färsk röd chili
1/2 färsk ingefära
2 tsk paprikapulver
2 tsk cayennepeppar
2 tsk muscovadosocker
2 tsk flingsalt
1 lime
2-3 msk mörk rom

Lägg laxen i en oljad form med skinnsidan nedåt. Stöt rosépeppar i en mortel och blanda med chili, riven ingefära, paprikapulver, cayennepeppar, socker, salt, limesaft och rom. Gnid in laxsidan med kryddblandningen. Tillaga laxen i ugn 175 grader ca 15-20 min.

Mangosås:
1 färsk mango
1 msk muscovadosocker
1/2 msk ljus rom
1/2 lime
2 msk sweet chilisås
1/2 tsk salt

Skala och skiva  mangon, riv skalet och pressa saften ur limen. Mixa med övriga ingredienser till en slät sås.


Serverade laxen med mangosås, basmatiris och en sallad med färsk bladspenat, blodapelsin och körsbärstomater, och så strödde jag lite rostad kokos över alltihopa.

/Anna

Annonser

4 reaktioner på ”Karibisk lax med mangosås

  1. Ping: Aktiv söndag « Finnas Spejs

  2. Ping: Julen 2013 – Lilla Julafton 22/12 | Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s