Annas piroger m feta & basilika

Är väl inget större fan av smördeg, men det fanns ett tinat paket i kylen som var tvunget att tillagas. Robban gjorde pigs in a blanket (prinskorvar inlindade i smördeg) och jag gjorde dessa feta-piroger. De blev fluffiga och fina och goda om man vill äta något onyttigt.

8 st stora

4 ark tinad smördeg
150 g fetaost
1/2 kruka färsk basilika
1 ägg
peppar

  1. Kavla ut smördegen något och dela varje ark i två fyrkanter.
  2. Smula fetaost på ena halvan, peppra och strimla över färsk basilika.
  3. Vik ihop till en trekant och tryck ihop kanterna med en gaffel.
  4. Vispa upp ett ägg och pensla pirogerna.
  5. Grädda i ugn 200 grader ca 15 min eller tills de är gyllenbruna.
  6. Njut tillsammans med en sallad.

/Anna

Annonser

2 reaktioner på ”Annas piroger m feta & basilika

  1. Ping: Lördag på akuten « Finnas Spejs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s