Lax m senap & valnötter samt matvetesallad

Hej!

Googlade på lax + valnötter och hittade detta recept, men gjorde en matvetesallad till istället. Mkt enkelt och gott!

4 port

lax
600 g laxfilé
2 dl valnötter
2 msk dijonsenap
1 msk olivolja
salt, peppar

matvetesallad
2 dl matvete
1 avocado
2 tomater
1 burk kidneybönor
1/2 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
1/2 citron
1 msk olivolja
salt, peppar

  1. Koka matvetet enligt förpackningen (ca 15 min).
  2. Hacka valnötterna, blanda med dijonsenap och olivolja, salta och peppra.
  3. Lägg laxfilén i en ugnsform och bred över valnötssmeten. Tillaga i ugn 200 grader 20-30 min.
  4. Hacka avocado, tomater och persilja, skölj kidneybönorna och blanda ner allt i matvetet.
  5. Pressa citronen och blanda med olivolja, riven vitlök, salt och peppar och blanda ner i matvetesalladen.
  6. Servera den ugnsstekta laxen med ljum matvetesallad, och gärna ett gott glas vitt.

Annonser

En reaktion på ”Lax m senap & valnötter samt matvetesallad

  1. Ping: Öfsk & första klippningen « Finnas Spejs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s