Indisk middag med Santa Maria/Buzzador


Tandoori-kyckling med ris, sallad, naan-bröd och raita

Igår på självaste Fars dag provlagade vi den en indisk middag från Buzzador (efter önskemål från pappan). Såhär gjorde vi:

4-6 port

800 g kycklingfilé
2 påsar Santa Maria Tandoori Chicken Spice Mix (Buzzador)
1 påse Santa Maria Raita Spice Mix (Buzzador)
1 förp Santa Maria Naan Bread (Buzzador)
4 dl turkisk yoghurt
2 dl yoghurt naturell

basmatiris, 4 port

1/2 gurka
2 tomater
1 röd lök
1 lime

  1. Koka riset.
  2. Blanda 2 påsar Tandoori Chicken Spice Mix med 3 dl turkisk yoghurt + 1 dl yoghurt naturell i en ugnsform.
  3. Skär kycklingfilén i strimlor och blanda ner i yoghurtblandningen. Tillaga i ugn 200 grader ca 30 min.
  4. Blanda Raita Spice Mix med 1 dl turkisk yoghurt + 1 dl yoghurt naturell.
  5. Skiva rödlöken och lägg i isvatten (för att få bort den skarpaste smaken). Skala och skiva gurkan, klyfta tomaterna och limen. Blanda ihop till en sallad.
  6. Pensla naan-brödet med vatten el smält smör och tillaga i ugn 200 grader (gärna med grilleffekt) ca 2 min.
  7. Servera tandoori-kycklingen med ris, sallad, naan-bröd och raita.

Vårt omdöme:
Det luktade pepparkaka i hela huset när vi tillagade Tandoori-kycklingen (precis som min syster sa när hon fick en kryddmix i lördags). Som tur var smakade det inte pepparkaka, men mycket kryddnejlika (trodde vi, men när jag kollade på innehållsförteckningen stod det inte med, utan endast ingefära och kardemumma).

Smaken var väl ok tyckte vi vuxna, men vi som gillar att laga mat skulle hellre blanda till en egen och mycket godare kryddmix. Sen saknade vi något mer än bara kyckling och sås, t ex hade man kunnat tillsätta cashewnötter och russin. Trodde innan att barnen skulle gilla smaken (de gillar t ex thai-rätter med röd curry), men detta föll dem inte alls i smaken.

Raita-mixen var väldans god, och den kan vi tänka oss att köpa igen. Skulle vara supergod som dipp! Dock smakade den inte som raitan man får på indiska restauranger, men det gjorde inget.

Naan-brödet var ingen höjdare, smakade ju ingenting. Skulle ha penslat det med vitlökssmör innan det åkte in i ugnen, så hade det blivit godare.

/Robbanna


Aktuellt Buzzador-paket: Santa Maria India

Annonser

4 reaktioner på ”Indisk middag med Santa Maria/Buzzador

  1. Ping: Indisk middag med Santa Maria/Buzzador « Finnas Spejs

  2. Ping: #2 Indisk middag med Santa Maria/Buzzador « Robbannas matblogg

  3. Ping: Indisk middag #2 med Santa Maria/Buzzador « Finnas Spejs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s