Annas grillade scampi med grön curry-dressing


Marinerade grillade scampi med sallad, ris och grön curry-dressing

Hej!

Igår lagade jag en god rätt med scampi som vi fått av Robbans päron. Gillar inte när scampi får koka och blir gummiaktiga, utan tycker de är allra godast att grilla.

2 port

marinerade scampi
ca 30 st scampi
1 lime (saften)
1 tsk solrosolja
2 vitlöksklyftor, rivna
1 chilifrukt, finhackad
1 krm salt

dressing
1,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk grön curry-pasta
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk honung
1 tsk fisksås
2 msk riven kokos
2 msk hackade jordnötter

sallad
2 dl strimlad isbergssallad
1 avocado, klyftad
1/3 gurka, skuren i långa stänger
1 morot, strimlad
2 selleristjälkar, hackad

2 port basmatiris

  1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden, lägg i scampin och låt marinera minst 30 min.
  2. Koka riset.
  3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  4. Hacka salladen.
  5. Trä scampin på spett och grilla i varmluftsugn ca 5 min.
  6. Fördela salladen på två tallrikar, lägg på ris, scampi-spett och strö ev över lite kokos och jordnötter. Servera dressingen i varsin liten skål vid sidan av (gott att doppa scampin däri).

/Anna

Annonser

2 reaktioner på ”Annas grillade scampi med grön curry-dressing

  1. Ping: Lördags-fix « Finnas Spejs

  2. Ping: Thailändsk afton (igen) « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s