Hovärkens gulasch

Hittade detta recept när jag rensade bland mina tidningsurklipp, och det verkar superbra. Perfekt höst- och vintermat! Receptet finns även på  Ica.se, där jag även hämtat bilden.

Gör gärna soppan dagen före så att den får ”stå till sig”. Receptet är rikligt tilltaget, men perfekt att ha till matlåda eller frysa in till annan dag.

4 port

500 g högrev
4 gula lökar
1 röd paprika
1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk tomatpuré
5 vitlöksklyftor
1 msk mejram
5 msk paprikapulver
1 msk hel kummin
4 medelstora potatisar
250 g rotselleri
2 morötter
2 liter oxbuljong (tärning eller konc fond + vatten)
ev 1/2 tsk sambal oelek
olja till stekning
salt. peppar

gräddfil
finhackad persilja

  1. Skär köttet i tärningar, ca 2×2 cm. Bryn köttet i omgångar i 1 msk olja i en gryta.
  2. Skala och hacka lök. Kärna ur och hacka paprika och chili. Bryn tillsammans med köttet.
  3. Krydda med tomatpuré, pressad vitlök, mejram, paprikapulver, kummin, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Skala och tärna potatis, rotselleri och morötter. Lägg ner i grytan. Häll i oxbuljong.
  5. Låt soppan sjuda i 2 timmar. Smaka ev av med sambal oelek för extra styrka.
  6. Servera med gräddfil och finhackad persilja.

/Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s