Robbans Biff Rydberg


Gårdagens fredagsmys fortsatte med Robbans Biff Rydberg (följt av snacks & godis till Idol). Provade Erik Lallersteds Bearnaise Provencale till, mycket god! HP-sås är oxå ett måste till Biff Rydberg. Sallad i handgjord skål från Hågelby (present).

2-3 port

500 g ryggbiff
500 g potatis
bearnaisesås
HP-sås
(1 gul lök)
(2 äggulor)
salt, peppar, grillkrydda

  1. Koka potatisen knappt klar, låt svalna.
  2. Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Skär i lagom stora bitar och stek i het panna, salta  och peppra.
  3. Tärna potatisen och stek i smör. Krydda med salt, peppar och grillkrydda.
  4. (Hacka och stek en gul lök)
  5. Servera med HP-sås, en god bearnaise, t ex Lallerstedts Provencale och ev en äggula.

/Robban

Annonser

En reaktion på ”Robbans Biff Rydberg

  1. Ping: Kalasig lördag « Finnas Spejs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s