Kyckling m rosmarin, ädelost & bacon

Hej!

Idag var det sista chansen att skörda rosmarinen i  landet – det kom ju snö igår! Rotade i kylen efter middagsingredienser, och resultatet blev denna kycklingrätt med massor av rosmarin & mögelost. Resten av rosmarinen frös jag in i hela grenar för att kunna plocka fram och njuta av emellanåt.

Rätten blev god, men såhär i efterhand hade jag stekt på ännu ett pkt bacon och haft ner i såsen för mer smak. Eller så hade jag stekt de fyllda filéerna i panna och gjort såsen vid sidan av.

4-6 port

4 stora kycklingfiléer
1 pkt bacon (8 skivor)
(+ ev ytterligare ett pkt bacon)
100 g blåmögelost
0,5 dl turkisk yoghurt
3 dl grädde

1 bit kålrot
6 potatisar
1 stor rödlök
4 kvistar rosmarin

salt, peppar, olivolja
tandpetare

  1. Skala kålroten och skär i stavar, klyfta potatisen, klyfta rödlöken. Lägg i smord form, ringla över olivolja och krydda med salt, rosmarin och timjan. Tillaga i ugn 200 grader ca 40 min.
  2. Dela kycklingfiléerna tvärsöver (så att varje filé blir två tunna), salta och peppra.
  3. Mosa hälften av blåmögelosten med turkisk yogurt och fördela på kycklingfiléerna. Hacka rosmarinen och strö hälften över filéerna innan du viker ihop dem.
  4. Linda en baconskiva runt varje fylld kycklingfilé och fäst med tandpetare, salta och peppra.
  5. Lägg i en smord form och häll över grädde. Smula över resten av blåmögelosten och rosmarinen. (Hacka och stek ett pkt bacon och fördela över rätten.)
  6. Tillaga i ugn 200 grader ca 30 min
  7. Servera med t ex kokt broccoli och ett gott vin.

/Finna


Mögelostfyllda baconlindade kycklingfiléer omringade av gräddsås, redo för ugnen


Ugnsrostad potatis, kålrot och rödlök

Annonser

En reaktion på ”Kyckling m rosmarin, ädelost & bacon

  1. Ping: Buslördag « Finnas Spejs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s