Banankaka med glasyr

Sökte recept på nätet och kompromissade ihop denna goda banankaka. Mkt enkelt att baka i långpanna, perfekt om man ska bjuda många!

Kaka
3 ägg
4 dl socker
3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 msk vaniljsocker
1,5 msk bakpulver
2 dl mjölk
1,5 dl solrosolja
4 st mogna bananer

Glasyr
200 g smält smör
5,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
riven kokos

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver, kanel och kardemumma, rör ner i äggsmeten.
  3. Rör i mjölk, olja och mosade bananer.
  4. Bred ut i smord långpanna, grädda i ugn ca 200 grader ca 20 min.
  5. Låt kakan svalna.
  6. Smält smöret, blanda i äggula, siktat florsocker och vaniljsocker och vispa ihop till en slät glasyr. Bred över kakan och strö över riven kokos.
  7. Låt glasyren stelna i kylskåp. Skär i lagom stora bitar innan servering.

/Anna

3 reaktioner på ”Banankaka med glasyr

  1. Ping: Brunchkalas « Robbannas matblogg

  2. Ping: Brunchkalas & Ladies night | Finnas Spejs

  3. Ping: Brunchkalas & Ladies night « Finnas Spejs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s