Basilikamarinerade jordgubbar

Inspirerad från Matplatsen gjorde jag basilikamarinerade jordgubbar till kvällens dessert – pannacotta. En given succé!

4 port

1 vaniljstång
8 st basilikablad
2 dl socker
2 dl vatten
1 st liten nypa svartpeppar
16 st jordgubbar

Snitta vaniljstången på längden. Hacka basilikan grovt. Koka upp vaniljstång, basilika, socker, vatten och svartpeppar till en lag. Häll upp i en skål och låt svalna. Ansa jordgubbarna och dela i kvartar. Vänd ner i sockerlagen och låt dra i kylen några timmar.

/Anna


Jordgubbarna ligger och drar i den goda lagen


Yoghurtpannacotta med basilikamarinerade jordgubbar

Annonser

En reaktion på ”Basilikamarinerade jordgubbar

  1. Ping: Kvällens meny med smaker från Italien « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s