Annas rödvinssås

Brukar ofta göra rödvinssås när vi äter kött och den blir alltid olika, men idag gjorde jag den såhär.  Mycket smakrik och god!  🙂

1 morot
1 stjälkselleri
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
3 dl rött vin
1/2 dl balsamvinäger
1/2 dl rödvinsvinäger
2 msk kalvfond
2 oxbuljongtärningar
2 dl vatten
1-2 msk tomatpuré
1 chili
2 tsk strösocker
2 kvistar rosmarin
2 kvistar timjan
2 msk smör
ev maizena

  1. Skala och riv morot, selleri,  lök och vitlök fint på rivjärn, fräs i smör.
  2. Tillsätt vin, balsamvinäger, rödvinsvinäger, kalvfond, buljongtärningar, vatten, tomatpuré, hackad chili, socker, rosmarin och timjan.
  3. Låt puttra på svag värme ca 30 min. Låt ev stå och dra några timmar (det gjorde jag).
  4. Sila såsen, koka upp och tillsätt ev maizena om tjockare sås önskas. Blanka av med en klick smör.

/Anna


Såsen puttrar på spisen

Annonser

En reaktion på ”Annas rödvinssås

  1. Ping: Kvällens meny med smaker från Italien « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s