Rabarberkaka med kokos (GI)

Bakade denna rabarberkaka i lördags och blev mkt nöjd med resultatet. Originalreceptet var GI-anpassat, men jag modifierade det ytterligare.

500 g rabarber
175 g smör
1,5 dl strösocker + 1 dl Canderel sötningsmedel
3 ägg (gulor + vitor)
2,5 dl siktat dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl mjölk
1 dl kokosflingor

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt. Tillsätt äggulorna och mjölet blandat med bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner mjölken.
  2. Vispa äggvitorna till tjockt fast skum i en ren och torr bunke. Vänd ner i kaksmeten med en slickepott.
  3. Bred ut smeten i en smord och bröad form (använd gärna kokos istället för ströbröd). Skär rabarbern i 2 cm stora bitar och fördela över kaksmeten. Strö över kokosflingorna.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  5. Servera med vaniljglass eller grädde.

/Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s