Yoghurtpannacotta med rabarberkompott

Hej!

Igår gjorde lagade jag denna dessert, som verkligen blev fräsch och god! Anledningen till att jag använde yoghurt var att jag hade för lite grädde hemma.

6 port (GB 8 med socker)

3 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt 10%
1 vaniljstång
3/4 dl socker (el sötningsmedel)
2 gelatinblad

ca 250 g rabarber
ca 1/2 dl socker (el sötningsmedel)
1 msk vatten

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Dela vaniljstången och gröp ur fröna och koka upp tillsammans med grädde och strösocker. Låt även själva vaniljstången koka med, men ta upp den sen.
  3. Vipsa ner gelatinbladen tills de löst sig. Blanda ner youghurten.
  4. Fördela pannacottan i 6 st portionsformar och låt stelna  i kylskåp i minst 4 timmar.
  5. Skär rabarbern i cm-stora bitar, lägg i en kastrull med vatten och socker. Koka upp och låt puttra tills rabarbern faller isär.
  6. Låt rabarberkompotten svalna och portionera sedan ut den ovanpå pannacottan.
  7. Ät och njut!

/Anna som tyvärr glömde fota härligheten

Annonser

3 reaktioner på ”Yoghurtpannacotta med rabarberkompott

  1. Ping: Basilikamarinerade jordgubbar « Robbannas matblogg

  2. Ping: Kvällens meny med smaker från Italien « Robbannas matblogg

  3. Ping: Tjejmiddag « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s