Annas fetagratinerade rödbetor

Lagade detta i helgen, gudomligt gott! En variant på morötterna vi brukar göra.

4 port

1 kg färska rödbetor, gärna ekologiska
1/2 dl solroskärnor
150 g fetaost
3 dl ruccola
2 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk chilipulver
1 tsk torkad timjan
flingsalt

  1. Koka rödbetorna ca 15 min. Kyl ner något, så de går  att skala. Skär i klyftor och lägg i en smord form.
  2. Blanda olivolja, honung, timjan och chilipulver och ringla över rödbetorna, blanda runt. Tillaga i ugn 225 grader ca 10 min.
  3. Smula över fetaosten och gratinera ytterligare 5 min, gärna med grilleffekt.
  4. Rosta solroskärnorna i het panna och strö dessa över de fetagratinerade rödbetorna. Toppa med ruccola och flingsalt.
  5. Servera till grillad kycklingfilé eller biff samt bea och kanske vitlöksfräst sparris!

/Anna

Annonser

En reaktion på ”Annas fetagratinerade rödbetor

  1. Ping: Längtar! « Finnas Spejs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s