Annas ädla rosépepparkyckling

Hej!

Igår improviserade jag ihop en supergod kycklingrätt som vi absolut skulle kunna bjuda på. Underbar smak på såsen, och kombinationen med ugnsrostade grönsaker blev riktigt bra. En lyxig middag för att vara en tisdag! 🙂

4 port

4 kycklingfiléer
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl turkisk yoghurt 10%
100 g ädelost, t ex Kvibille
2 tsk mortlad rosépeppar
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
salt, peppar

2 morötter
1/2 zuccini
3 potatisar
1 röd paprika
1 röd lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
salt

  1. Mosa ädelosten med 2 msk turkisk yoghurt. Skär ett snitt längs med kycklingfiléerna och fyll med ostblandningen. Spara det som ev blir över. Fäst ihop med tandpetare.
  2. Krydda filerna med rosepeppar, rosmarin, salt och peppar. Bryn hastigt i stekpanna så de får lite färg.
  3. Lägg de brynta filéerna i en ugnsform. Blanda ihop matlagningsgrädde med resterande yoghurt och ev ädelost samt timjan. Häll blandningen över filéerna. Tillaga i ugn 225 grader ca 30 min.
  4. Skala morötterna och skär i sneda skivor, skär potatisen i små klyftor, zuccinin i halvmånar, paprikan i bitar, strimla rödlöken och lägg allt i en ugnsform.
  5. Riv vitlöksklyftorna och blanda med olivolja, rosmarin, timjan och salt. Ringla detta över grönsakerna och blanda runt. Tillaga i ugn 225 grader ca 30 min.

/Anna

Annonser

En reaktion på ”Annas ädla rosépepparkyckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s