Kyckling satay

Hej!

Igår lagade vi chicken satay enligt följande recept, men vi fuskade och serverade med Santa Maria jordnötssås. Ska dock testa att göra denna jordnötssås vid tillfälle. Receptet  hittade jag här, har dock modifierat det lite.

Kycklingspett
400 g kycklingfilé
1 msk honung
4 msk soja
1 tsk malen koriander
1 tsk gurkmeja
2 tsk sesamolja
0,5 tsk chilipulver

1. Skär kycklingfilén i delar på längden. Blanda honung, soja, sesamolja, koriander, gurkmeja och chilipulver i en bunke. Lägg i kycklingen och låt marinera i kylskåp minst två timmar.
2. Trä kycklingbitarna på blötlagda grillspett på längden. Grilla i 5-10 minuter på uppvärmd grill, elller i ugn 225 grader. Servera med ris och sataysås.

Sataysås
1 liten gul lök
1 msk olja
1,5 dl jordnötssmör
0,5 dl hackade jordnötter
3 msk soja
1,5 dl kokosmjölk
3 msk sweet chilisås

Koka den finhackade löken i oljan tills löken är mjuk. Rör därefter ner jordnötssmör, hackade jordnötter, sojan, kokosmjölk och sweet chilisås. Koka såsen sakta tills den är slät och genomvarm.

/Anna


Ugnsgrillade kycklingspett med Santa Maria Satay sauce

Annonser

En reaktion på ”Kyckling satay

  1. Ping: Thailändsk afton « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s