Vaniljpannacotta med passionsfrukt

Igår gjorde jag pannacotta för första gången i hela mitt liv och det var även första gången jag använde vaniljstång och gelatinblad. Inte alls svårt ju, och resultatet blev jättebra och framför allt gott (tyckte även våra middagsgäster). Det passade superbra med den syrliga passionsfrukten till den gräddiga vaniljpannacottan!

5-6 port

5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 vaniljstång
2 gelatinblad

5 passionsfrukter

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  2. Dela vaniljstången och gröp ur fröna. Blanda ner frön + stång i grädden i en kastrull tillsammans med strösockret och koka upp detta. Ta upp stången.
  3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och vispa ner dem i gräddblandningen tills de löst sig.
  4. Fördela pannacottan i portionsglas eller formar. Låt stelna i kyl ca 3 timmar.
  5. Dela passionsfrukterna, gröp ur innehållet och toppa pannacottan med detta.
  6. Njut!

/Anna

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s