Grekisk kyckling

Ikväll lagade jag denna smarriga rätt till middag – mkt uppskattad av Robbanna, och även Timothy 8 år! Så enkelt, och så många goda smaker! Recept från Arla, något modifierat.

4 port

4 kycklingfiléer
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
3 dl hönsbuljong (1 buljongtärning + 3 dl vatten)
150 g fetaost
2 tsk oregano/pizzakrydda
3 tsk soja
1 msk maizena
3 dl matyoghurt
20 svarta oliver med kärna
färsk oregano eller persilja

8 st fasta potatisar
4 st morötter
1 broccolihuvud

  1. Klyfta potatisen, lägg i en form och ringla över olja, salta och peppra. In i ugn 225 grader ca 30 min.
  2. Skala morötterna och dela dem i mindre bitar. Skär broccolin i buketter och koka tillsammans med morötterna i saltat vatten ca 5 min. Ställ åt sidan.
  3. Dela kycklingfileérna på mitten och fräs i smör. Salta och peppra. Ta upp ur pannan så länge.
  4. Skala och hacka vitlöken, fräs i smör. Tillsätt smulad buljongtärning, vatten, 100 g mosad fetaost, oregano/pizzakrydda och soja. Låt koka ca 5 min.
  5. Rör ner matyoghurten och låt koka upp. Tillsätt maizena till önskad konsistens.
  6. Lägg i kycklingen och låt den koka i såsen i ca 10 min (kolla att kycklingen inte är rosa).
  7. Strö över smulad fetaost (resterande 50 g), oliver och finhackad färsk oregano/persilja och servera med potatisklyftor, moröttter och broccoli.

Annonser

3 reaktioner på ”Grekisk kyckling

  1. Ping: Luciadagen « Finnas Spejs

  2. Ping: Middag & mello-mys « Finnas Spejs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s