Annas ädelostsallad

Igår gjorde jag en supergod sallad till fredagsmyset. Vad jag förstår ska man inte dricka rödvin till ädelost, men jag tyckte det passade ok till ändå.

2-3 port

140 g Kvibille ädel
70 g bresaola
2 päron
2 avocado
50 g valnötskärnor
2 dl rucola
2 dl röd mangoldsallad
1/2 rödlök

2 msk hallonbalsamico
2 msk olivolja
salt, peppar

  1. Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål med vatten ett tag (för att ta bort den skarpaste smaken).
  2. Skölj rucola- och mangoldsalladen. Skala och skiva avocado + päron.
  3. Gör rullar av bresaolan, smula ädelosten.
  4. Blanda hallanbalsamico, olivolja, salt och peppar.
  5. Varva sallad, avocado, päron, bresaola, ädelost och valnötter. Ringla över dressingen.
  6. Njut!!!

Annonser

En reaktion på ”Annas ädelostsallad

  1. Ping: Tjejmiddag « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s