Annas ljumma biffsallad

Såhär på vintern smakar det inte så gott med kall sallad, så igår gjorde jag en ljum variant, som blev supergod! Älskar knaprig broccoli och morot, och avocado, koriander och cashewnötter är stora favoriter, så tillsammans med den goda dressingen blev det en riktig hit!

/Anna

3 port

3 skivor ryggbiff
1 broccolihuvud
3 morötter
1 röd lök
2 vitlöksklyftor, finhackade
1-2 avocado
1/2 kruka koriander
1 dl cashewnötter

Dressing
1 dl kokosmjölk light
2 tsk grön curry
1 pressad lime
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk honung
1-2 tsk fisksås

  1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till dressingen, så den får dra lite.
  2. Skiva rödlöken, dela broccolin i buketter, skär morötterna i stavar. Fräs i olja ett par minuter, tillsätt vitlöken och fräs lite till.
  3. Dela gurkan på mitten, ta bort kärnorna med en tesked, skär i halvor.
  4. Skala avocadon och dela i bitar.
  5. Strimla ryggbiffen, salta och peppra och stek hastigt i grillpanna några minuter på varje sida.
  6. Lägg upp grönsakerna på portionstallrikar, lägg på biffen, ringla över dressing och toppa med cashewnötter och hackad koriander.
  7. Njut, gärna med en iskall öl till!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s