Räksallad med grön currydressing

Inspirerades av Cassius Trinisallad i programmet Halv åtta hos mig och lagade denna goda sallad, som absolut kommer lagas igen. Dressingen är gudomligt god! Har uteslutit/bytt ut vissa ingredienser från originalreceptet.

/Finna

2 stora port

400 g handskalade räkor
1 st stor mogen avokado
0.5 st gurka
1 st stor morot
3 dl strimlad isbergssallad
0.5 påse babyspenat (40 g)

2 msk olja
1 st lime
0.75 dl jordnötter
1-2 tsk grön currypasta
1 tsk honung
0.5 dl kokosmjölk
1 st finhackad vitlöksklyfta
1 nypa salt

rostade kokosflingor
hackade jordnötter

1. Skala räkorna om du inte köpt färdigskalade. Strimla isbergssalladen och skölj tillsammans med spenaten, låt rinna av ordentligt. Kärna ur gurkan och skär i bitar. Skala moroten och riv eller skär i tunna strimlor. Skär avokadon i bitar. Lägg spenat, avocado, morot, gurka och räkor i portionsskålar.

2. Rosta kokosen lätt gyllenbrun i en torr, het stekpanna. Detta tar bara några sekunder – akta så det inte bränns!

3. Blanda ihop dressingen: olja, limesaft, finhackad vitlök, honung, hackade jordnötter, currypasta, kokosmjölk och smaka eventuellt av med lite salt. Häll dressingen över salladen. Strö över rostad kokos och lite jordnötter.

trinisallad


Den nedre bilden är från ett annat tillfälle, då jag även hade i färsk mango *supergott*

Annonser

4 reaktioner på ”Räksallad med grön currydressing

  1. Åh det där måste jag testa, ska köpa hem allting idag så kan jag göra denna sallad på onsdag, då hinner ev omogen avocado mogna också 🙂

    Härligt med bra inspiration! /Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s