Päronrutor med konjak & choklad

Bakade denna kaka (dubbel sats) till gårdagens kalas, och den gjorde verkligen succé. Knaprig ovanpå  och seg botten, samt god fyllning av päron och choklad. Prova denna!

Receptet kommer från senaste numret av Laga lätt, nr 10 okt 2009.

/Anna

20 bitar

5 dl havregryn
4 dl vetemjöl
3 1/2 dl farinsocker
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
200 g smör
3 päron
200 g mörk choklad
2 msk konjak

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda havregryn, mjöl, farinsocker, salt och bakpulver. Dela smöret i mindre bitar och blanda ihop till en smuldeg.
3. Klä en ugnsform 20×15 cm (jag som bakade dubbel sats tog en form 40×30 cm) med bakplåtspapper. Tryck ut hälften av degen i botten på formen, se till att det blir hårt packat.
4. Baka bottnen mitt i ugnen i 15 min. Låt svalna något.
5. Skala, kärna ur och skär päronen i små kuber. Strö dem över bottnen.
6. Grovhacka chokladen och strö den över päronen. Skvätt konjaken över kakan.
7. Smula över resten av degen. Baka mitt i ugnen 15 min.
8. Låt svalna och servera kakan ljummen (ev med vaniljglass) eller kall, skuren i rutor.

paronkaka

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s