Rabarberkaka

Denna kaka bjöd svärmor på på Mors dag, och därefter bakade jag 3 st till Robbans 35-årsfest. Mkt smarrig tyckte vi och alla andra! Receptet kommer från nån veckotidning.

8-10 bitar

100 g margarin
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 msk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

4-5 dl rabarber
2 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl grädde

florsocker
1/2 l jordgubbar

1. Rör margarin och socker med elvispens degkrokar. Rör ner äggen, ett i taget.
2. Blanda vetemjöl, kardemumma, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten.
3. Klicka ut smeten, som är rätt tjock, i en form med löstagbar kant (alt pajform) och gör en fördjupning i mitten. Lägg i rabarbern, skuren i 2-3 cm-bitar.
4. Vispa ägg och socker, rör ner grädden och slå över rabarbern.
5. Grädda i ugn 175 grader ca 40 min.
6. Låt kakan svalna lite. Sikta över florsocker och servera med skivade jordgubbar och vaniljglass.

/Anna

rabarberkakor

rabarberkaka

Annonser

2 reaktioner på ”Rabarberkaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s