Viltbiffar med senapssås och lingonbulgur

Hittade ett frestande recept i senaste numret av Laga Lätt, nr 1 2009 till kvällens middag. Som vanligt modifierade jag det lite. 😀 Annorlunda smakkombination – en riktig höjdare!

4 port

4 charlottenlökar
1 tsk smör
16 enbär
500 g nötfärs
1 ägg
2 msk matlagningsgrädde
1/2 kruka färsk timjan
salt, vitpeppar
1 msk smör till stekning

2 dl bulgur
1 buljongtärning
6 morötter
1 msk olja
2 tsk sambal oelek
1 msk honung
salt, peppar
1 dl frysta, halvtinade lingon
1/2 kruka färsk timjan

2 dl matlagningsgrädde
3 msk dijonsenap
aromat, salt, vitpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka bulguren enligt förpackningen med en buljongtärning.
3. Skala och skiva morötterna på snedden. Blanda med honung, sambal oelek och olja och lägg i en ugnsfast form.
3. Skala och finhacka charlottenlöken, bryn i smör och låt svalna.
4. Mortla enbären. Blanda ordentligt med färs, ägg, grädde, hackad färsk timjan, lök, salt och peppar. Forma avlånga biffar (järpar).
5. Stek biffarna i smöret, ca 3 min per sida och lägg dem i en ugnssäker form.
6. Tillaga morötter och biffar i ugnen ca 10-15 min.
7. Koka upp matlagningsgrädde, tillsätt dijonsenap, salt och peppar.
8. Blanda ihop bulgur, morötter, lingon och 1/2 kruka färsk timjan. Servera med viltbiffarna och senapssåsen.

/Finna

viltbiffar-senapssas
Annorlunda smakkombination

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s