Chokladcreme med mangosorbet och hallon

Bjöd på detta som nyårsdessert – perfekt kombination med syrlig mango + hallon till chokladen. Dubblade receptet på chokladcremen och hällde upp det i 7 st glas – det blev rätt mycket i varje.

Hittade receptet här.

/Finna

4-6 port

1 pkt vaniljvisp 2,5 dl
100 g mörk choklad, gärna Marabou 70%
1 pkt (0,5 l) mangosorbet, gärna Sia
hallon och citronmeliss

Häll halva paketet vaniljvisp i en kastrull och koka upp.  Hacka chokladen fint. Tag kastrullen av värmen och rör ner chokladhacket tills det blir en krämig smet. Vispa resterande vaniljvisp så hårt du kan medan chokladgeggan svalnar. Blanda ihop dessa till en krämig smet. Häll upp i portionsformar eller glas. Ställ i kyl att stelna ca 2 tim

Vid serveringen formar du ägg av mangosorbeten och lägger ovanpå chokladcremén. Garnera med hallon och lite citronmeliss.

Variera gärna cremen genom att använda ljus eller vit choklad, och en annan smak på sorbeten.

Snabbgjord och enkel gourmetdessert! Smaklig spis!

nyarsdessert

Annonser

5 reaktioner på ”Chokladcreme med mangosorbet och hallon

  1. Ping: Påskmeny « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s