Saffransskorpor

Ikväll har jag bakat saffransskorpor efter Leilas recept, eller Leilas mammas recept rättare sagt. Googlade och hittade på en annan sida att man skulle skålla mandeln först, så det gjorde jag.

Sen framgick det inte hur breda längderna skulle vara och hur mycket man skulle platta till dem. Jag gjorde dem ca 5-6 cm breda och 1,5 cm tjocka, men de flöt ut och växte inte på höjden. Längderna var rätt hårda när jag tog ut dem ur ugnen efter 23 min och sprack en del när jag skar dem i ca 2 cm breda skivor. Så med facit i hand skulle jag ha gjort dem mer som rullar. Och istället för råsocker strödde jag vanligt strösocker ovanpå, men det funkade bra.

 Nåväl, blev iaf någorlunda nöjd med slutresultatet, även om de inte blev så många (det framgår inte heller i receptet hur många det ska bli). Skorporna blev rätt stora och smakar väldigt gott! 😀

/Finna

100 g smör
1 g saffran
2 st ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel (skållad)
Råsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel skållad sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

saffransskorpor-langder
3 st härligt gula längder med strösocker på…

saffransskorpor-graddade-langder
…såhär såg de ut efter 23 min i ugnen…

saffransskorpor-skurna
…skurna i 2 cm breda skivor

saffransskorpor-burk
Slutresultatet – härligt gula smarriga skorpor!

Annonser

6 reaktioner på ”Saffransskorpor

  1. Hej hopp!
    Är inne och kikar lite…vad fint du har gjort.,….och du, peppisarna och skorporna var sååå goda!…vi drack te och smarrade i oss nästan alla igår…mums!!! = )
    Såg även att du hade skrivit gällande Lussepartyt…men kom inte åt det…= (….men du, vad så kul att ses….allt för sällan bara….stoor kramis Lisen

  2. Ping: Robbannas julbord « Robbannas matblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s