Annas kreolska gryta

Idag blev jag sugen på en kreolsk gryta. Tyckte att detta recept var lite mesigt, så jag hottade upp det lite.

900 g fläskytterfilé, strimlad
300 g färska små chorizokorvar
2 stora röda paprikor
1 liten burk svarta oliver utan kärnor
1 liten burk syltlök
1 burk ättiksgurka
7,5 dl matlagningsgrädde 15% + 5%
2 msk Kikkomansoja
2 msk ajvar relish
3 tsk paprikapulver
1 köttbuljongtärning
1 tsk szechuanpeppar
2 tsk pizzakrydda
1 tsk timjan
2 krm svartpeppar
flingsalt med vitlök och chili

1. Dela korven och bryn i en tjockbottnad gryta.
3. Ta upp korven och bryn den strimlade fläskfilén. Krydda med paprikapulver, szechuanpeppar, svartpeppar, pizzakrydda och timjan.
4. Rör i matlagningsgrädden och smula ner buljongtärningen. Blanda ner korven och låt grytan koka ca 45 min.
5. Tillsätt syltlök, oliver, ättiksgurka delad i fyra delar och strimlad paprika. Låt puttra ca 10 min.
6. Servera med ris.

/Finna


Färgglad gryta puttrar på spisen


Servera grytan med ris

Annonser

4 reaktioner på ”Annas kreolska gryta

  1. Ping: Matbloggen… « Finnas dagbok

  2. Mmm vad gott! Lite mycket ingredienser för att jag skulle prova den, men det lät verkligen urgott! Jag är lite slö, så jag vill helst bara ha recept med 3-4 ingredienser… hi hi…
    Kram på dig och hoppas du får en fin vecka!

  3. Ping: Trettondagshelg « Finnas Spejs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s