Tapenadefyllda kycklingfiléer med pasta

Med inspiration härifrån lagade jag följande till middag igår. Jättegott, förutom att jag kryddade såsen med för mycket torkad basilika.

/Finna

2 port

2 kycklingfiléer
3 msk tapenade
1 citron
margarin
salt, peppar

2 dl mini fraiche
1 dl steksky + vatten
1 msk dijonsenap
1 msk soja
1 tsk torkad basilika

2 port pasta, t ex papardele
1/2 dl riven parmesan
1/2 dl färsk basilika

sallad

1. Lägg kycklingfiléerna mellan plastfolie och kavla ut dem så de blir tunna och platta.
2. Blanda tapenade med rivet citronskal och fördela det på ena halvan av varje kycklingfiléskiva och vik ihop. Fäst med tandpetare. Stek dem i smör i en stekpanna, 3-4 min per sida. Salta och peppra.
3. Sås: Blanda mini fraiche, steksky, senap och soja i en kastrull. Låt det sjuda under omrörning ca 5 min. Smaka av med torkad basilika, salt och peppar.
4. Pasta: Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen. Blanda med olivolja, riven parmesan och hackad basilika.
5. Servera de fyllda kycklingfiléerna med dijonsås och pastablandningen samt en god sallad.

Annonser

2 reaktioner på ”Tapenadefyllda kycklingfiléer med pasta

  1. Mmmm! Vad gott det lät och såg ut. Du/ni har ju alltid riktigt restaurangproffsiga uppläggningsfat och så.
    Här ska jag testa någon ny rätt, kycklinglasagne… Lägger ut recept om det blir lika gott som det låter.
    Kramkram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s