Gratinerad chevre

Ikväll lagade jag denna klassiska förrätt, med inspiration härifrån. Supersmarrigt tyckte Robbanna. 😀

/Finna

2 port

2 skivor rostat bröd
2 skivor chevreost, ca 1 cm (eller 4 st små)
1 msk flytande honung
1 dl rucolasallad
1/4 rödlök
1 tomat
1 msk olivolja
1 msk reducerad balsamvinäger
6 st valnötter
flingsalt, svartpeppar

1. Sätt på ugnen på grillelement och full värme.
2. Rosta brödet och lägg skivad chevre ovanpå. Skär bort överflödigt bröd.
3. Ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter.
4. Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på tallrikar och lägg en toast på varje.
5. Ringla lite olivolja och reducerad balsamvinäger runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.


2 st smarriga förrätter

Annonser

En reaktion på ”Gratinerad chevre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s