Tom Yam

Idag lagade jag en Tom Yam-soppa med kyckling till middag. Hämtade inspiration härifrån och modifierade lite.

/Anna

2 stora kycklingfiléer
6-7 dl vatten
1 Tom Yam-buljongtärning
1 liten gul lök
2 citrongrässtjälkar
2 msk fisksås
2 skivor färsk ingefära
1 dl fryst svamp (t ex Karl Johan)
kaffirlimeblad
3 msk färsk limejuice
2-3 st chili
färsk koriander

  1. Koka upp vattnet i en kastrull tillsammans med buljongtärningen.
  2. Banka lite på citrongräset och skär i bitar om ca 2 cm. Lägg i grytan tillsammas med lök, fisksås, och ingefära. Koka 3 minuter.
  3. Lägg i kycklingfilé i bitar och svamp och koka ca 5 min.
  4. Tillsätt kaffirlimeblad, limejuice och chili.
  5. Lägg på ett lock och ta bort från spisen.
  6. Strö över hackad koriander.


Ingredienserna


En kastrull med härligt doftande soppa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s